Dámské prošívané vesty

Prošívaná vesta je stálice a základní kousek šatníku, který se hodí mít vždy po ruce. Nejste fanynkou sportovního stylu? Ukážeme vám, že prošívanou vestu můžete nosit i do elegantních outfitů.

Náš tip

Prošívaná vesta s kapucí: elegantní hravost

Prošívaná nebo péřová vesta dokáže vytvořit i dokonalý elegantní outfit. Jak na to?

Jako základ outfitu zvolte jednoduché úpletové šaty v neutrální barvě, bez ozdob a aplikací. K nim obujte kotníčkové boty na podpatku, na závěr pak přijde dámská prošívaná vesta s kapucí. Chcete-li dostát módním trendům, pastelové a neonové barvy jsou letos žhavým hitem. Výsledkem bude outfit, který nenudí, je pohodlný a ještě vás ochrání před nepřízní počasí.

Pokud je pro vás tento outfit až příliš minimalistický, dodejte mu šťávu doplňky. Nejefektivnější je klasika – dámská prošívaná vesta se nechá rozepnutá a stáhne se páskem. K tomu si kolem krku omotáte pořádnou šálu a na hlavu nasadíte baret či vlněný klobouk.

Prošívaná vesta: nezbytný doplněk na jaro a podzim

Krátká či dlouhá, s kapucí nebo bez, silnější péřová, neutrální černá, bílá, béžová nebo trendy barevná. Prošívaná vesta může mít mnoho podob. Nosit se dá nejen během jara a podzimu, ale také v zimě. Stačí přidat pořádný oversize svetr, šátek, rukavice a stylový pásek. Prošívaná vesta je zkrátka kus oblečení, se kterým nemůžete být nikdy out.

Kombinace, ve kterých hraje prim prošívaná vesta

Máte ráda ležérní styl oblékání? Místo elegantních úpletových šatů si oblékněte oversize svetr v dostatečné délce a nazujte k němu kozačky nad kolena. Na závěr pak přijde prošívaná vesta, nejlépe opět přepásaná páskem. Tíhnete-li spíše k rockovějšímu stylu, vyměňte kozačky nad kolena za šněrovací boty a natáhněte kožené legíny. Nechcete-li nic moc řešit, přichází na řadu klasika – roztrhané džíny, jednoduchý rolák zastrčený do kalhot a péřová vesta.