Dámské oversize svetry

Trend oversize vládne světu a nevyhnul se ani svetrům. Nechte se také zlákat měkoučkým pohodlím, které nabízejí oversize svetry a nebudete litovat. Že nevíte, jak je nosit? Nevadí, naučíme vás to!

Náš tip

Hrajte si s výraznými vzory, barvami a texturami

Máte-li štíhlou postavu, můžete oversize svetr klidně kombinovat s dalšími volnými kousky. V opačném případě k němu oblečte legíny (pozor na délku svetru a průhlednost legín), skinny džíny nebo pouzdrovou sukni.

Vděčnou klasikou, která vytvaruje postavu, je pásek. Ideálně zvolte ten širší, aby proporčně ladil se svetrem. Vyhněte se vrstvení s péřovými bundami nebo teddy kabáty, vhodnou volbou je kožená bunda typu křivák.

Eleganci pleteného svetru vyzdvihněte pomocí černé nebo červené tylové sukně. Nebo vyzkoušejte třeba midi kostkovanou sukni.

Proč vás bude bavit oversize svetr?

Oversize znamená velký či nadrozměrný a aktuálně se jedná o trend, který vládne světu – a který vás bude bavit hned z několika důvodů. V prvé řadě vás oversize svetr krásně zahřeje, což se v zimě rozhodně hodí, je ale také velmi pohodlný, nikde neškrtí a leccos schová. Dá se s ním vytvořit překvapivě mnoho stylových kombinací a může ho nosit každá z nás. Ano, oversize svetr se hodí pro každou postavu, stačí ho jen vhodně zkombinovat.

Oversize svetry přes šaty nebo místo nich? Proč ne!

Máte-li dostatečně dlouhý oversize svetr, případně oversize rolák, můžete ho klidně nosit také místo šatů – skvělý bude s kozačkami nad kolena, lodičkami nebo bílými teniskami. Méně tradiční, ale o to více originální, je oversize svetr oblečený přes šaty, které by měly být z hladkého materiálu, jinak by se se svetrem tloukly. V obou případech lze oversize svetr doplnit mohutnou šálou či masivnějšími náramky.