Dámské bokové džíny

Jsou zpátky a jsou ještě nižší než kdy dřív. Džíny s nízkým pasem neboli bokové džíny jsme již v minulém roce mohli vídat na některých celebritách, čímž se nastartoval boom, který letos roste raketovou rychlostí. A jak se nosí bokové džíny v roce 2024?

Náš tip

Mohou bokové džíny ještě něčím překvapit? Rozhodně ano!

Ano, rozhodně mohou. Džíny s nízkým pasem se vrátily, aby nám ukázaly, že mohou být nižší než kdy jindy!

Pokud tak nízké neseženete, můžete pas klidně ohrnout, i to patří mezi letošní trendy. Dalším trendem jsou pak vykukující pásky. Spíše než o nevzhledně vykukující tanga se ale jedná o pásky našité k džínám.

A šmrnc mají také roztrhané džíny, nášivky, chlupaté náplety, třásně, potisky, krajky a folklorní výšivky nebo třpytky – to vše je letos povoleno.

Džíny s nízkým pasem jsou znovu in. Jaké vybrat?

Džíny s nízkým pasem se znovu vrací a stávají se povinnou výbavou všech, kteří chtějí jít s dobou. Nejžhavějším kouskem jsou bokové džíny střihu „baggy“, tzn. volné široké nohavice pytlovitého střihu, nejlépe ještě roztrhané, čímž si odškrtnete hned tři trendy najednou a zároveň se budete cítit pohodlně. Pokud vám volný střih nesedí, nic nezkazíte klasikou typu bokové džíny v rovném nebo skinny střihu.

Komu bokové džíny sluší a kdo by se jich měl vyvarovat?

Džíny s nízkým pasem mají jednu nevýhodu – neodpustí ani pár kilogramů navíc, zvlášť ty s extrémně nízkým sedem. Nehodí se tak pro ženy, které mají hodně široké boky a pozadí nebo větší bříško. Pro tyto případy doporučujeme zvolit raději džíny s vysokým pasem. Pokud však trváte na džínách s nízkým pasem, zkuste si k nim vzít peplum top nebo delší tuniku, které dokážou problematické partie zakrýt a odvést od nich pozornost.