Obleky na svatbu

Přijít na svatbu v tričku a džínách není zrovna to pravé. Ať už jste tedy ženich nebo host, pořiďte si dobře padnoucí pánský oblek, který se vám bude hodit i pro jiné příležitosti. Vybrat si můžete klasický černý, tmavě modrý či světlý.

Náš tip

Oblek na svatbu, když jste host: vybírejte dle stylu svatby

Jaký oblek na svatbu vybrat, když jste host? Vše se odvíjí od stylu svatby, výběr vám také může ulehčit dress code uvedený na pozvánce.

V případě formální svatby vsaďte na klasiku a pořiďte si tmavě šedý, černý nebo tmavě modrý oblek. Jedná-li se o venkovní svatbu, hodí se například béžový nebo světle modrý či šedý oblek. A jde-li o svatbu, kde se čeká originalita a jistá dávka nonšalantnosti, odvažte se a vyzbrojte se třeba červeným oblekem.

Oblek na svatbu pro ženicha: kvalita a střih na prvním místě

Ženichovi a nevěstě byla měla na svatbě patřit veškerá pozornost, a tak by i jejich šaty měly být odpovídající. Jedná-li se o formálnější svatbu, vsaďte na kvalitní materiály a precizní střihy, které padnou jako ulité. Je pravdou, že za takový pánský oblek na svatbu zaplatíte víc peněz, na druhou stranu je takový oblek – na rozdíl od šatů nevěsty – nadčasový a využijete ho i na jiné příležitosti.

Pánský oblek na svatbu a tenisky? Klidně!

Možná už jste zaznamenali trend posledních let – tenisky na svatbu, které obouvají jak nevěsty, tak i ženichové a hosté. Pánský oblek na svatbu v kombinaci s teniskami tak určitě není žádné faux pas. Naopak! Tato kombinace vnese svěží vítr do každé letní svatby. Kromě stylu je dalším jednoznačným benefitem pohodlí. Než však tenisky k obleku obujete, ujistěte se, že tím neporušíte dress code.