Dlouhé letní šaty pro plnoštíhlé

Plnoštíhlé ženy mohou v létě zazářit díky stylovým dlouhým letním šatům, které dokážou lichotit křivkám a skrýt drobné nedostatky. Výbornou volbou jsou například zavinovací modely, které podtrhnou pas a skryjí širší partie.

Náš tip

Vzory, které sluší plnoštíhlým ženám

Dlouhé letní šaty pro baculky či těhotné skvěle fungují, když spojíte jednobarevný díl s výrazným vzorem na protilehlé části. Výrazný vzor vždy poutá pozornost a snadno ji tak odvádí od části, kterou nechcete dávat na odiv.

Větší zadeček či těhotenské bříško snadno skryjete v šatech s tmavým spodním dílem, a naopak zdůrazníte krásné poprsí ve vzorovaném vršku. Pro odvážnější je možné zakomponovat i větší výstřih.

Křivkám sluší zavinovací šaty

Ten, kdo vymyslel zavinovací šaty, byl prostě génius. Není postava, které by nelichotily. Baculaté tvary schovají a chybějící křivky zase doplní, prostě zázrak! Širší paže snadno schováte ve variantě s volnějším rukávem a velmi esteticky působí i výstřih do V, který zase velice prospívá výraznému hrudníku, o zdůraznění pasu nemluvě. Dlouhé letní šaty pro plnoštíhlé se zavinováním vám zkrátka nesmí chybět.

Naučte se se svými křivkami pracovat

Schovávání v beztvaré mase látky objemnějším tvarům nesvědčí, právě naopak. Naprosto ztratíte na své ženskosti a zbytečně si přidáte kila navíc. Snažte se pomocí vyvýšeného pasu prodloužit nohy a vždy stáhnout pas v nejužším místě. Vytvoříte tak efekt přesýpacích hodin, který opticky ubírá kila a dodá vám na symetrii. Povoleny jsou i úzké dlouhé letní šaty, jen zapojte do hry pevnější materiál a zeštíhlující prádlo.