Školní batohy pro 1. stupeň

Nástup do školy vyžaduje důslednou přípravu a nákup aktovky pro prvňáčka je jedním z nejdůležitějších úkolů pro rodiče. Prohlédněte si rozmanité designy batohů s oblíbenými motivy pro žáky prvního stupně.

Náš tip

Je lepší aktovka nebo školní batoh?

Aktovku obvykle tvoří jedna komora rozdělená na jednu či dvě velké přihrádky, díky tomu se v ní malí žáci snadno zorientují, stačí otevřít klopu. Samozřejmostí je rovněž pevné dno a stabilní konstrukce.

Batohy jsou obvykle populárnější u starších žáků. Mají několik komor s vlastním zavíráním, z toho důvodu může být pro prvňáčka obtížné najít, co má kde uloženo.

U nás najdete ty nejlepší školní aktovky

Důležité je vybrat tašku správné velikosti zohledňující výšku školáka, vrchní část by neměla přesahovat ramena, spodní boky. Upřednostněte školní tašku s ergonomicky tvarovanou zádovou částí s polstrováním, aby nebránila zdravému vývoji páteře a odnesla všechny školní pomůcky, aniž by se zařezávala nebo tlačila.

Upřednostněte co nejlehčí školní aktovky

Školáci toho musí každý den nosit v tašce dost. Penály, svačinové boxy, láhev s vodou, sešity a učebnice dají zabrat a riskovat přetížení, skoliózu či nesprávné držení těla nechce nikdo. Školní aktovka pro žáky prvního stupně nesmí vážit více než 1 200 gramů. Naplněná by neměla vážit více než 10 % hmotnosti dítěte.