Letní šaty na svatbu

Chystáte se vyrazit jako host na letní svatbu? Pak vám nesmí chybět stylové letní šaty. Zvolit si můžete krajkové, saténové, taftové nebo šaty z madeiry. Vyberte si podle svého vkusu!

Náš tip

Co by měly splňovat moderní šaty na svatbu pro hosty?

Že na svatbu nemáte nikdy vyrazit v bílé barvě, pokud to přímo nestojí v pozvánce, není asi třeba zmiňovat. Černá je zase příliš smuteční, volte proto raději bezpečné, pastelové a třpytivé barvy.

Flitry a třpytící se nitě dodají šatům potřebnou dávku stylu. Přednost mají rovněž dlouhé letní šaty. Tabu je hluboký výstřih, přehnaná odhalenost, vysoký rozparek a mini délka.

Letní šaty na svatbu si žádají pečlivý výběr

Pozvánka na letní svatbu je radostí, ale i velkým závazkem. Žádá si totiž pečlivý výběr skvostného outfitu, ve kterém zazáříte, sladíte ho s dress codem svatby, nepopudíte jím nevěstu a ani nebudete působit nevkusně. Ze zapeklité volby vede snadná cesta ven. Pokud se budete držet několika zásadních pravidel, bude vám to nejen slušet, ale projevíte tak i respekt vůči snoubencům.

A co materiál?

Letní společenské šaty na svatbu mohou být ze saténu, šifonu, madeiry i taftu. Mohou být jednobarevné, květinové i puntíkaté. Vždy ale raději vsaďte na jednoduchost. Ačkovým střihem nelze šlápnout vedle, důrazem na ženskost si jen prospějete! Nezapomeňte však na to nejdůležitější – dobrou náladu, ta je nejkrásnějším doplňkem každé svatby.