Bambusové kalhotky

Je pro vás důležitá čistota, hygiena a pohodlí? Dbáte na ekologii a udržitelný životní styl? Pak byste svou pozornost měla zaměřit na bambusové kalhotky, jež jsou vyrobené z jednoho z nejvíce udržitelných materiálů vůbec.

Náš tip

Jaké bambusové kalhotky se hodí pro vaši postavu?

Máte-li větší bříško či boky, vyberte si vysoké bambusové kalhotky, případně rovnou stahovací bambusové kalhotky s vyšším pasem, které pomohou schovat problematické partie. Obzvláště se vám budou hodit pod upnuté šaty, kalhoty nebo sukně – a jelikož je v módě oblečení s vysokým pasem, nemusíte se bát ani vykukujícího prádla.

Trápí-li vás silnější pozadí, budou se pro vás hodit kalhotky s nohavičkou, pokud máte spodní část těla naopak užší, případně chlapecky rovnou, slušet vám budou bambusové kalhotky střihu tanga, brazilky či hipster.

Ženy s postavou přesýpacích hodin mohou sáhnout jak po vysokých kalhotkách, které tvarují křivky, tak i po kalhotkách bokových, tangách či brazilkách.

Bambusové kalhotky: pohodlí a čistota z přírody

Bambus je antibakteriální, prodyšný, pružný, pevný a odolný materiál s výbornou schopností absorbovat a odvádět vlhkost. Bambusové kalhotky jsou tak příjemné na dotek, hypoalergenní a hygienické, aniž byste je musela vyvařovat – praní je doporučeno na maximálně 40 °C na jemný program. Bambusové kalhotky koupíte ve všech známých střizích, nejoblíbenější jsou vysoké, hipster nebo brazilky.

Proč se bambusové kalhotky řadí mezi udržitelné?

Některé druhy bambusu vyrostou až o metr za den, běžnější typy pak o 3 až 10 cm denně. Kromě toho má bambus schopnost se sám regenerovat, takže po sklizni není nutná nová výsadba, je odolný a není třeba ho hnojit ani používat pesticidy. Je tak vysoce udržitelným a obnovitelným zdrojem kvalitního materiálu, který zároveň pomáhá ekonomikám třetího světa, a to bez negativních dopadů na životní prostředí.