Nesmrtelná klasika - trenčkotový kabát

Publikace: 27.09.2017
Jestli je nějaký kousek oblečení, který by vám ve skříni rozhodně neměl chybět, je to trenčkot. Tento kabát sluší všem ženám, bez ohledu na věk či váhu a věřte nebo ne, je to dokonce věc, která se v rodinách dědí po generace. Původně byl tento kabát určen pro vojáky, kteří válčili v zákopech (trench - anglicky zákop), proto mezi jeho hlavní vlastnosti patří nepromokavost a odolnost tkaniny, díky které se kabát perfektně hodí do upršeného počasí. Později se ale stal nenahraditelnou částí pánského i dámského šatníku, kdy se dodnes dohadují firmy Aquascutum a Burberry, která z nich s tímto nápadem kabátu pro civilisty přišla dříve.
Ať už to bylo jakkoliv, můžeme být rádi, že někdo s tak skvělým typem kabátu přišel. Jak už jsem říkala, trenčkot sluší všem ženám právě proto, že díky jeho střihu vykouzlí tvar přesýpacích hodin, který je pro ženu nejlichotivější. A pokud si nevíte rady s délkou, nejlepší verze je nad kolena nebo do půli boků.
Další výhodou trenčkotu je, že ho můžete nosit skoro všechny roční období. Ale co si budeme vykládat, nejvíce ho vynosíte na podzim nebo na jaře. Momentálně je na něj ideální počasí. Ještě není taková zima, abyste se musely balit do kožichů a skvěle ho využijete i při každodenních přeháňkách, u kterých nikdy nevíte, kdy přijdou. 

Taky se hodí k šatům nebo nějakému slušnějšímu oblečení do práce, takže si ráno nemusíte lámat hlavu, že by vám jen v samotném sáčku byla zima.
A pokud stále přemýšlíte, do jakého kousku se vyplatí investovat, tak aby vám vydržel několik sezón, vypadal stále jako nový a jednou by ho třeba mohly nosit i vaše děti, je trenčkot beze sporu na prvním místě. Je to totiž nesmrtelná klasika, kterou nemůžete nikdy nic zkazit, opravdu sluší každé ženě a je to velice praktický a vděčný kousek oblečení. Proto si pořiďte nějaký kvalitní a uvidíte, že se vám to nespočetněkrát vrátí.

Takže pokud žádný trenčkot stále nemáte a přemýšlíte, že už by bylo možná na čase si ho pořídit, teď je ta chvíle.