Dámské kabáty podle celebrit: kde seženete stejné nebo podobné?

Publikace: 29.09.2021

Sezóna kabátů nezadržitelně klepe na dveře – a to znamená jediné. Váš šatník si žádá nový dámský kabát! Nevíte si rady s výběrem? Inspirujte se oblíbenými kousky známých celebrit a vyberte si podzimní či zimní kabát, který vás nejen zahřeje, ale také povýší na módní znalkyni.

Kožený kabát

Pinterest

Jste sebevědomá žena, která se nebojí vyčnívat z davu? Pak byste si měla pořídit stejně jako Jennifer Lopez kožený kabát! Ta s ním při natáčení scény do filmu Znovu ve hře vytvořila velice elegantní outfit. A přesně to je na kožených kabátech úžasné – můžete je zkombinovat prakticky s čímkoliv. Chcete být elegantní do práce nebo na schůzku? Oblečte k němu vlněnou sukni a na krk uvažte šátek. Potřebujete šik ležérní outfit na kafe s kámarádkou? Vezměte si k němu kotníkové boty na nízkém podpatku, modré džíny s vysokým pasem a jednoduchý černý rolák.

A kůže má ještě jednu výhodu: při správné péči vám vydrží dlouhá léta, a navíc časem získá patinu. Nefandíte oblečení ze zvířat? Sáhněte po eko-kůži, která je od té pravé téměř k nerozeznání.

TIP: Nevíte, jaký dámský kabát by vám slušel? Poradíme vám, jaký kabát se hodí na váš typ postavy a jakým střihům se raději vyhnout.

Péřový kabát

Pinterest

Péřový kabát je nestárnoucí klasika! Momentálně nejžhavější verzí, kterou si oblíbila i Rihanna, je oversized péřový kabát. Nutno ovšem podotknout, že tyto kousky přidávají kilogramy navíc. Pokud po tomto efektu příliš netoužíte, můžete kabát stáhnout páskem a o něco tak srazit balónový efekt. Případně zvolte více vypasovaný model.

Teddy kabát

Pinterest

Hebký, hřejivý, trendy, roztomilý a dívčí – přesně takový je teddy kabát, který své jméno nedostal jen tak náhodou – podobnost s roztomilým plyšovým medvídkem je nepřehlédnutelná. Jeho hřejivou měkkost a styl si v krátké verzi oblíbila třeba Selena Gomez nebo Kim Kardashian. Ty ho doplnily úzkými skinny kalhotami nebo legínami, v dlouhé verzi jsme ho mohli vidět na americké herečce a modelce Blake Lively, která ho zkombinovala s květovanými šaty.

Teddy kabát je must-have pro všechny ženy, jež chtějí být letošní zimu in, bohužel má však i jednu nevýhodu: stejně jako péřová bunda dokáže přidat pěkných pár kilo navíc. Proto se nejčastěji nosí rozepnutý nebo přepásaný páskem v kombinaci se skinny džínami.

Béžový trenčkot

Pinterest

Oblíbené kousky Angeliny Jolie jsou jasné: béžový trenčkot či vlněný kabát s ledabyle zavázaným páskem, nejčastěji s dvouřadým zapínáním nebo zavinovací, béžové lodičky a kabelka v podobné barvě. Pokud Angelina někdy udělá změnu, pak je to černý kabát či trenčkot ve stejném stylu.

Veze se tak na vlně francouzského stylu, který působí elegantně a zároveň ležérně, přísně a žensky. Prostě dámský kabát pro všechny ženy, které stejně jako Angelina vědí, že v jednoduchosti je krása.

Kostkovaný kabát

Pinterest

Vlněný kabát s kostkovaným vzorem zdaleka nepatří pouze do šatníků našich babiček. Naopak! Retro styl je neustále se vracejícím trendem, se kterým nemůžete šlápnout vedle. Přejete si vypadat moderně, svěže a mladistvě? Doplňte kabát jednoduchými černými skinny džínami, rolákem a červenými Martenskami a páskem po vzoru Gigi Hadid. Dáváte přednost elegantnějšímu vzhledu? Oblečte pod kabát sukni či šaty áčkového střihu, které necháte vykukovat ven. Celý outfit pak zkroťte širokým páskem s výraznější sponou.

Kabát se zvířecím vzorem

Pinterest

Victoria Beckham by se rozhodně dala označit za ženu, která se nebojí být extravagantní a kontroverzní – a která přímo tvoří módní trendy, jež následují ženy po celém světě. Nejinak je tomu v případě kabátů se zvířecími vzory, které si tato zpevačka oblíbila.

Perfektně k nim sedí kožené kalhoty a další doplňky z kůže či eko-kůže. Pokud nejste až tak odvážná, džíny nebo černé palazzo kalhoty budou také skvělé. Jelikož je zvířecí potisk sám o sobě výrazný, volte všechny další doplňky v jednoduchém minimalistickém stylu.

Zimní parka

Pinterest

Je-li pro vás na prvním místě pohodlí a komfort, vsaďte na oblíbenou parku po vzoru divadelní herečky Claire Danes. Zimní parka má obvykle charakteristickou stahovací šňůrku v pase a kapuci s kožíškem. Nejčastější délka je nad kolena a typickou barvou je zelená khaki.

Přijde vám parka příliš usedlá? Doplňte ji výraznou šálou či šátkem nebo barevnou kabelkou. Působí na vás kvůli kapuci sportovně? Vyberte si tu, která je lemovaná kožešinkou, jež dodá elegantní nádech.

Metalický kabát

Pinterest

Zástupy černých a šedých kabátů proudící ulicemi ve vás vyvolávají náběh na podzimní deprese? Postavte se jim v zářivé bundě či kabátu stejně jako zpěvačka Zendaya, která se do zlaté oblékla rovnou celá – a ukázala nám tak, jak zlatý kabát kombinovat.

Pokud zrovna nevyrážíte na večírek či předávání Oscarů, zvolte ke zlatému či stříbrnému kabátu jednodušší oblečení v neutrálních barvách, jako je černá, šedá nebo tmavě modrá, a vyvarujte se výrazných šperků.

TIP NA ZÁVĚR: K podzimu a zimě neodmyslitelně patří také šátky a šály, které krásně doladí celý outfit – zvlášť, pokud je originálně uvážete. A jak na to? Máme pro vás hned 10 tipů, jak uvázat šálu či šátek.

Autor článku

Lenka Gazdová

Redaktor

„Jsem Lenka, původně prodejce a návrhář kuchyní, nyní již více než pět let copywriter a průvodce na ostrově Langkawi v Malajsii. Během té doby jsem nasbírala nespočet zkušeností s psaním článků z oblasti módy, životního stylu a cestování. Díky tomu dobře vím, jak si vybrat nejlepší cestovní kufr, sportovní batoh, trekové boty nebo třeba outdoorové vybavení. Testováním produktů trávím dlouhé hodiny a o tipy se pak dělím v recenzích, které dnes pomáhají statisícům lidí.“