Ideální sluneční brýle?... Existují

Publikace: 05.05.2017
Sluneční brýle jsou u mužů jedním z nejoblíbenějších módních doplňků. Někteří je nasazují kdykoliv to jde. Výjimkou je snad jen pár zimních měsíců, kdy přes husté sněžení a mlhu není zrovna nejlepší viditelnost. V této situaci by někdo v tmavých slunečních brýlích vypadal spíše jako pěkný exot :). Se zesilujícím sluncem se však opět stanou nepostradatelným každodenním pomocníkem v boji s UV zářením. Letní měsíce se pomalu blíží a s nimi i dilema, jaké si vybrat?! Pořádně se začtěte do našeho manuálu a zjistěte, který tvar sedí vašemu obličeji, ať si nakonec vyberete správně... je to důležité, protože sluneční brýle vám mohou na atraktivitě hodně přidat nebo zatraceně ubrat.

O V Á L N Ý obličej

Ano, život je nefér, což dokazují všichni muži s oválným obličejem! Mají to štěstí, že jim sedí jakýkoliv střih vlasů, pasují jim kloubouky všech tvarů a překvapivě i každé sluneční brýle. Líbí se vám aviatory, wayfarery nebo snad clubmastery? Kulaté či spíše hranaté typy slunečních brýlí? Je to jedno... vy máte tu čest vybrat si kterékoliv bez omezení :).

K U L A T Ý obličej

Máte jen těžko viditelné lícní kosti a váš obličej je podobně široký jako vysoký? Potom jste s největší pravděpodobností majiteli kulatého typu obličeje. Snažte se tedy vyvarovat všem slunečním brýlím kulatého či oválného tvaru, které by váš kulatý obličej ještě více zaoblily a zvýraznily. Takže pokud máte slabost pro aviatory, bohužel, nebudou pro vás to pravé. Naopak skvěle vám budou pasovat například wayfarery či jiné hranatější kousky.

Č T V E R C O V Ý obličej

Ostré rysy, výrazné lícní kosti a čelisti, to jsou znaky hranatého obličeje. Pro vás budou perfektní všechny brýle kulatých nebo oválných tvarů, které zjemní výrazné linie. Pilotky tedy budou tou nejlepší volbou. Raději ale zapomeňte na brýle všech hranatých tvarů, které by ještě více umocnily váš ostrý pohled.

O B D E L N Í K O V Ý obličej

Protáhlému obličeji s hodně vysokým čelem sluší všechny brýle s výraznějšími obroučkami. Přidají vašemu úzkému obličeji na šířce. Proto se dívejte hlavně po oversize brýlích či těch typu wayfarer.

S R D C O V Ý obličej

Najít ty správné sluneční brýle vám dá možná trošku zabrat, ale není to nemožné! Kontrast mezi širokým čelem a užší bradou srovnáte brýlemi s ne příliš výraznými obroučkami v horní části obruby. Vybírejte proto spíše brýle s obrubou decentní. Skvěle budou vypadat klasické pilotky. Kouskům se zesíleným rámem v nadoční části se raději vyhýbejte.

Autor článku

Modio

Redaktor