Vybíráme batoh na cestu do Asie

Publikace: 03.03.2020

Chystáte se na cestu do exotické Asie a potřebujete na to vybrat správný batoh? Máme pro vás připravené stručné srovnání jednotlivých modelů a užitečné recenze, které vám udělají lepší přehled o tom, jaký druh batohu je pro vás ten pravý.

Při plánování tak dlouhé cesty jako například do Asie je kvalitní batoh naprostý základ, bez kterého se neobejdete. Pro lepší orientaci je užitečné sledovat aktuální recenze, které vám napoví, po jakém modelu sáhnout. Zde je stručné srovnání těch nejlépe hodnocených batohů v relevantních kategoriích.

Batohy nad 35 litrů

Husky Sloper 45l

Mezi nejlépe hodnocené batohy v objemové kategorii nad 35 litrů patří model Husky Sloper, který podle serveru Equiplo „pojme na svou velikost opravdu hodně věcí.“

Jeho největší výhodou je nízká hmotnost (1,3 kilogramu), díky které je nošení batohu ještě pohodlnější. Krom toho jeho majitelé pozitivně hodnotí také prodyšné polstrování, pláštěnku a voděodolný povrch. Kritizována je zde absence spodního vstupu a dostupnost pouze jedné komory.

Cenově se tento model pohybuje okolo 2190 korun v závislosti na místě nákupu.

Pinguin Activent 48l

Velmi oblíbený je také model Pinguin Activent, který je na rozdíl od Husky Sloper o 3 litry větší a o bez mála půl kila těžší (1,75 kg).

Tento batoh je oceňován díky kvalitnímu svrchnímu materiálu, pohodlnému polstrování na zádech a flexibilním rozměrům. „Podle některých uživatelů splňuje batoh při dobrém stažení rozměry pro příruční zavazadlo do letadla,“ píše server Digitální nomádství.

Batoh rovněž disponuje odnímatelným víkem a bederním pásem, ze kterého se dá snadno vyrobit praktická ledvinka. Jediné, co tu podle recenzí chybí, je nemožnost výškového nastavení zádového systému.

Finančně vychází tento model stejně jako výše zmíněný Husky Sloper, tedy okolo 2190 korun.

Osprey Kestrel 48l

Nejlépe hodnoceným batohem z výše zmíněných je Osprey Kestrel, který vítězí na plné čáře ve všech recenzích. Doporučuje ho také server Chytrý výběr, který píše: „Batoh Osprey Kestrel je za nás jedničkou v kategorii pro náročné uživatele. Má nadstandardní výbavu, díky které je prostě nepřekonatelným parťákem na cesty.“

Batoh obsahuje integrovanou pláštěnku, poutka na cepíny a karimatku nebo úchyty na trekové hole. Velmi chválen je zde také nastavitelný zádový systém včetně kompresních popruhů pro ještě větší pohodlí. Vytknout by se mu dalo akorát odvětrávání, které by mohlo být podle spotřebitelů propracovanější.

Vzhledem k vysoké kvalitě a špičkovému zpracování vychází tento batoh na 3199 korun.

Batohy nad 50 litrů

Pinguin Explorer 60l

Pokud si s sebou berete i outdoorové vybavení, sáhněte po batohu většího objemu. Optimální volbou je model Pinguin Explorer s objemem 60 litrů, který si na webu Heureka vysloužil až 93% spokojenost.

Pinguin Explorer je opatřen dvoukomorovým systémem hlavních prostorů, bočními vstupy, vyjímatelnými duralovými výztuhami a masivními sponami, které zaručují dlouhou životnost. A na rozdíl od batohu Osprey Kestrel má odvětrávání na prvotřídní úrovni.

Cenově vychází tento šedesátilitrový batoh okolo 2500 korun.

Ferrino Transalp 60l

Skvělé hodnocení rovněž získal šedesátilitrový batoh Ferrino Transalp, který je podle serveru Chytrý výběr ten nejlepší ve střední cenové kategorii. „Skvělá kvalita za opravdu krásnou cenu,“ komentuje model Chytrý výběr.

Sympatie si tento batoh získal díky speciálnímu zádovému systému D.E.A. s anatomicky tvarovanou zadní stranou, která dělá nošení maximálně komfortní. Jeho majitelé si rovněž pochvalují velké množství úložných prostorů, kapsu na hydrovak nebo úchyty na trekové hole. Jediným mínusem je zde promokavost zipů.

Tento model najdete na prodejnách za přibližně 3100 korun.

Autor článku

Petra Pruden

Redaktor