Trápí vás asymetrická prsa? Řešením může být vhodný výběr podprsenky

Publikace: 30.06.2021

Ňadra jsou ozdobou ženy a symbolem ženství. Právě k nim se často upírá zrak opačného pohlaví. Ovšem málokterá žena je se svým poprsím stoprocentně spokojená. Co však dělat, když jsou prsa nesouměrná? Lze tento problém vyřešit i jinak než plastickou operací?

Plastická operace versus kvalitní spodní prádlo

Prsa nestejné velikosti jsou poměrně velkým problémem, který stojí za trápením mnoha žen. Ve většině případů je nutné tomu přizpůsobit i volbu vhodného oblečení. Zejména pak spodního prádla. To totiž dokáže udělat hotová kouzla, pokud víte, jak na to. A ani není zapotřebí jít si lehnout pod nůž plastického chirurga, aby výsledný efekt stál za to a ňadra byla opravdu ke koukání.

V případě plastické chirurgie platí, že větší prso se přizpůsobuje tomu menšímu. Což je jednodušší a méně náročnou operací. Operativní zákrok by ale měl být až tím posledním krokem a často u asymetrických prsou ani není nutný. Stačí málo – zvolit si podprsenku, která tento kosmetický nedostatek bude umět korigovat. Přitom existuje několik fíglů, které by každá majitelka nesouměrných prsou měla znát.

V nabídce kamenných prodejen i internetových obchodů je celá řada různých druhů podprsenek, takže je určitě z čeho vybírat. Výrobci spodního prádla však nenabízejí žádný model pro asymetrická prsa. Je to celkem pochopitelné, protože nesouměrnost je u každé ženy jiná.

Podle čeho vybírat vhodnou podprsenku

Když je každé prso jinak velké, chce to vybrat podprsenku, která bude opravdu sedět. Zásadní je vybírat její velikost podle většího ňadra i za cenu, že to menší bude v košíčku poněkud plavat. Nenechte se proto zmýlit tím, že přece když koupíte menší velikost, tak to větší prso do podprsenky už nějak zmáčknete. Jednak by to nebylo estetické a jednat ani zdravé. Prso by rozhodně nemělo být v košíčku nijak utlačované. Menší velikost podprsenky totiž stojí za celou řadou zdravotních problémů, jako jsou bolesti v zádech, bolesti šíje i hlavy nebo různé kožní nemoci.

Řešením nesouměrných prsou mohou být vyztužené a polovyztužené podprsenky, které mívají širší ramínka, a lépe tak sedí. Jsou vhodné pro menší i větší poprsí.

Nápady, jak vizuálně sjednotit velikost ňader

Není-li rozdíl mezi ňadry příliš velký, lze více utáhnout ramínko u košíčku menšího prsu. Funguje to tak, že se látka více vypne a lépe přizpůsobí velikosti symbolu ženství. Jedná se o ideální způsob vyrovnání nesouměrnosti u menšího poprsí. Majitelky ňader do velikosti 85C až D by měly kupovat podprsenky typu push-up se všitými kapsičkami, v nichž je uložený vyjímatelný polštářek. Ten se u většího prsu dá pryč a u menšího nechá, takže asymetrie se tímto krokem vyrovná.

Ovšem spousta žen je majitelkou většího poprsí, pro které se podprsenky šijí bez všitých kapsiček. I zde existuje rada, jak opticky sjednotit velikost ňader. Opět je nutné vybírat podprsenku takovou, aby se do ní pohodlně vešel větší prs. Na trhu jsou k dostání tzv. balkonetky neboli bardotky, jež mají košíčky v horní části ukončené v jedné rovině a ramínka bývají posazena více od sebe. V 60. letech tento typ podprsenky s oblibou nosila francouzská herečka Brigitte Bardot. Prázdný prostor v košíčku menšího prsu je pak možné vyplnit gelovou vložkou. Vypomoci si lze i doma běžně dostupnou vatou, která je příjemně měkká a prodyšná. Navíc je obvykle hned po ruce.

Jak je zřejmé z našich rad, bez kvalitní podprsenky se majitelka nesouměrných prsou neobejde. Netřeba však žehrat na to, jak nešikovně ji příroda obdarovala. Jiná má zase trápení třeba s něčím jiným. I z asymetrického poprsí lze vykouzlit takové, na které bude žena pyšná.

Autor článku