TOP účesy na ples pro dlouhé, polodlouhé a krátké vlasy, které zvládnete i doma

Publikace: 18.11.2022

Ples, svatba, prodloužená, věneček nebo večírek, všechny tyto události si žádají slavnostní společenský účes. Neznamená to ale, že se hned musíte objednávat ke kadeřnici, krásný účes zvládnete i doma. Nevěříte? Máme pro vás tipy na účesy na ples či jinam, se kterými určitě zabodujete.

Rozcuchaný rybí cop

Máte dlouhé vlasy a málo zkušeností s tvorbou účesů? Rozcuchaný rybí cop je geniální v tom, že i chyby a drobné nedokonalosti budou vypadat jako efektní záměr. Pro slavnostnější dojem můžete přidat různé ozdoby – například květiny, vlásenky nebo sponky.

zdroj: Pinterest

Lehký účes na ples

Velice jednoduchý a přitom působivý účes na ples pro dlouhé vlasy zvládnete sama během chvilky. Stačí k němu pár pevných gumiček, které následně obtočíte pramínky vlasů, mašlemi nebo ozdobnými gumičkami.

zdroj: Pinterest

Jednoduchý společenský účes

Slavnostní účes v romantickém stylu vyrobíte spletením předních pramenů vlasů, které zafixujete pinetkou pod volné vlasy. Zbytek stačí lehce natočit a natupírovat.

zdroj: Pinterest

Efektní romantický účes

Máte-li opravdu dlouhé vlasy, stačí z nich uplést dva copy, které stočíte pod sebe. Účes lze stylizovat do hladší i lehce rozcuchané verze, a to v závislosti na příležitosti.

zdroj: Pinterest

Hladký drdol pro polodlouhé vlasy

Snadný drdůlek můžete vytvořit v uhlazenějším duchu jako na fotce, nebo nechat podél tváře pár lehce zvlněných volných pramenů pro romantičtější vzhled. Chcete-li přidat slavnostní dojem, přidejte do drdolu pár perliček.

zdroj: Pinterest

Společenský účes z mikáda

Rozpustilý drdůlek z mikáda se hodí jako účes na věneček nebo na méně formální plesy či firemní večírky. Ať už máte jakoukoliv barvu vlasů, budete působit svěže, stylově a nadčasově.

zdroj: Pinterest

Společenský účes z extra krátkého mikáda

I když je vaše mikádo hodně krátké, určitě se najde alespoň pár pramínků pro spletení copánků, které vytvoří slavnostní a upravený dojem. Vše stačí zafixovat pinetkami a silným lakem na vlasy.

zdroj: Pinterest

Jednoduchý účes pro jemné vlasy

Nemusíte mít zrovna dlouhé a extra husté vlasy, abyste dokázala vytvořit pěkný společenský účes. Stačí si vzít na pomoc tupírovací hřeben, tužidlo a pár sponek, případně ozdoby, které účesu dodají slavnostní ráz.

zdroj: Pinterest

Drdol pro vlnité vlasy

Jsou vaše vlasy vlnité a nezkrotné? Přizpůsobte se jim! Třeba drdolem, ze kterého necháte volně viset několik pramenů. Na pomoc si můžete vzít sponky do vlasů, perličky nebo čelenku.

zdroj: Pinterest

Elegantní společenský účes

Na akce formálnějšího charakteru, obzvlášť na slavnostní plesy či jiné příležitosti, se hodí více uhlazené vlasy, například v podobě sofistikovaných drdůlků. Než se pustíte do tvorby účesy, nezapomeňte na vlasy nanést primer, který je ochrání před tepelným poškozením.

zdroj: Pinterest

Rychlý účes na večírek

Nestíháte a účes řešíte na poslední chvíli? Nevadí, rozcuchaný drdol zabere minimum času a přitom vypadá tak sexy! Na pomoc si vezměte gumičky a pinetky.

zdroj: Pinterest

Drdol z kratších vlasů

Přemýšlíte, jak udělat drdol z kratších vlasů? Použijte vycpávky, kolem kterých omotáte vaše vlasy. Na dozdobení použijte sponky s kamínky, perličkami nebo květy.

zdroj: Pinterest

Mladistvý drdol na stranu

Lehce rozcuchaný drdol na straně působí svěžím a mladistvým dojmem. Hodí se proto v případě, když si chcete ubrat pár let nebo jako účes na věneček.

zdroj: Pinterest

Společenský účes à la Velký Gatsby

Slavnostní účes použitelný pro mikáda, polodlouhé i dlouhé vlasy, se kterým zazáříte na každém plese, párty nebo večírku ve stylu 20. let. Chcete-li být k nepřehlédnutí, koukněte se po čelenkách s peřím nebo třásněmi.

zdroj: Pinterest

Slavnostní účesy pro krátké vlasy

Ani s úplně krátkými vlasy se nemusíte vzdávat snu o hezkém účesu – navíc budete mít nejjednodušší práci ze všech. Stačí vlasy upravit, nagelovat či rozcuchat a doplnit čelenkou, která odpovídá charakteru akce.

zdroj: Pinterest

Autor článku

Lenka Gazdová

Redaktor

„Jsem Lenka, původně prodejce a návrhář kuchyní, nyní již více než pět let copywriter a průvodce na ostrově Langkawi v Malajsii. Během té doby jsem nasbírala nespočet zkušeností s psaním článků z oblasti módy, životního stylu a cestování. Díky tomu dobře vím, jak si vybrat nejlepší cestovní kufr, sportovní batoh, trekové boty nebo třeba outdoorové vybavení. Testováním produktů trávím dlouhé hodiny a o tipy se pak dělím v recenzích, které dnes pomáhají statisícům lidí.“