Recenze Nike Manoa Leather: lehké, designové a odlehčené boty na zimu

Publikace: 16.12.2020

Nike se řadí mezi přední světové výrobce obuvi a sportovního oblečení. V dnešním článku se zblízka podíváme na model Nike Manoa Leather. Jedná se o boty, které jsou ideální na zimu a možná vás v mnohém překvapí. 

Odolné boty do přírody i do města

Nike Manoa Leather byly výrobcem původně navrženy tak, abyste v nich dokázali zdolat i drsný a náročný terén. Díky jednoduchému a nadčasovému designu se však boty staly oblíbeným doplňkem i pro každodenní nošení do města, a to především v průběhu podzimu a zimy. Klíčový materiál zde tvoří odolná kůže, přičemž boty jsou k dispozici v mnoha barevných provedeních - černé, světle hnědé i tmavě hnědé. 

Odlehčená mezipodešev

V tomto modelu je použita speciální phylonová mezipodešev, která perfektně tlumí každý krok. Díky tomu se v nich budete pohybovat mnohem snadněji a energičtěji. 

Jak sedí na chodidlech?

Boty svou velikostí přesně odpovídají velikostním tabulkám. Pokud si je tedy budete pořizovat, můžete z ní bez obav vycházet. Díky přítomnému šněrování boty velmi dobře sedí na chodidlech. Popruh pro vytažení paty usnadňuje obouvání i sundávání bot a nechybí ani hřejivá plyšová podšívka. Přítomný klínovitý jazyk poté zabraňuje vniknutí nečistot dovnitř. 

Jaké materiály kombinuje?

Nike Manoa Leather používá velmi kvalitní kombinace materiálů. Svršek je zhotoven z kůže a podšívku tvoří příjemný plyšový materiál. Gumová podrážka disponuje protiskluzovým vzorem, díky kterému jsou boty ideální i do nepříznivého počasí. Pata a špička bot jsou zpevněné, aby poskytly potřebnou oporu vašim chodidlům. V horní části se nachází několik kovových kroužků, přes které jsou vedeny tkaničky. 

Kolik váží?

Nike Manoa Leather váží něco málo přes jeden kilogram. Vzhledem ke svému robustnímu kotníkovému provedení se přitom nejedná o nijak výraznou hodnotu. Podobnou hmotnost totiž má většina podzimních či zimních bot. 

Závěrečné zhodnocení: výhody a nevýhody Nike Manoa Leather v kostce

Závěrem se ještě blíže podíváme na jednotlivé výhody a nevýhody, které se k tomuto modelu pojí.

Výhody, aneb proč si Nike Manoa Leather koupit

  • Jsou příjemné a pohodlné i při dlouhodobém nošení
  • V porovnání s konkurenčními modely jsou poměrně lehké
  • V případě nečistot se jich snadno zbavíte
  • Design je jednoduchý a nadčasový - můžete je nosit několik sezón po sobě
  • Boty poskytují potřebnou oporu pro chodidlo a kotník
  • Odlehčená mezipodešev skvěle tlumí každý váš krok
  • Vybrat si můžete z několika barevných variant

Nevýhody, aneb proč si Nike Manoa Leather nekupovat

  • Boty mohou působit trochu užší a nehodí se pro lidi s širším chodidlem
  • Nejsou vhodné do extrémně chladných podmínek

Cena: stojí opravdu za to? 

Cena těchto bot se v závislosti na jednotlivých internetových obchodech pohybuje kolem 1 500-2 500 Kč. Vzhledem k tomu, že se jedná o kvalitní kožené boty od světoznámé značky, to však rozhodně není nijak vysoká cena. Pokud hledáte odolné boty vhodné do vlhkého městského prostředí, jedná se o perfektní volbu. 

Autor článku