Módní inspirace: ty nejlepší podzimní outfity v podání Češek a Slovenek

Publikace: 13.10.2021

Je tu podzim a to z pohledu módy znamená jediné: vrstvení. Konečně můžete vynosit celý šatník a předvést svůj smysl pro kombinování. Aby vám nikdy nedošla inspirace, prošli jsme Instagram a vybrali ty nejzajímavější podzimní outfity v podání Češek a Slovenek, díky kterým se i z vás stane opravdová módní ikona.

1. Vsaďte na zemité barvy

Jaké barvy se hodí zakomponovat do podzimního outfitu? Inspirujte se v přírodě. Tmavě žlutá, oranžová, hnědá, červená – s těmito barvami zazáříte. Pojměte to po vzoru Nikoly a jednoduché kalhoty doplňte podzimní bundou Rich & Royal a polobotkami. Stejně jako ona se nebojte přidat plstěný klobouk. Rázem máte outfit jako stvořený na procházku podzimně zbarvenou přírodou.

2. Propadněte trendu oversized

Dokonale zahřejí a ještě jsou hitem podzimu 2021. Řeč je o oversized kabátech, které si oblíbila i Pavlína Jágrová. Kráčejte v jejích stopách a rozevlátý kousek v neutrální barvě zkombinujte s kalhotami Calvin Klein a legendárními teniskami Converse. K tomuto outfitu perfektně pasují výrazné doplňky jako geometrické náušnice nebo sluneční brýle typu cat eye. A ještě jeden tip: jestli se v oversized oblečení necítíte, koukněte se, jaký střih kabátu vám bude sedět.

3. Nedávejte sbohem letním šatům

Dokud neudeří opravdu tuhé mrazy, nebojte se zavzpomínat na léto. Místo džínové bundy a lodiček ale tentokrát šaty zkombinujte s podzimní bundou do pasu a šněrovacími botami. Nezapomeňte ani na punčochy. Do ruky pak stejně jako Martina popadněte kabelku z kolekce Aldo a směle vyrazte do podzimních ulic.

4. Zamilujte se do celobéžových outfitů

Jedna z nejoblíbenějších barev letošního podzimu? Béžová. Sluší všem barevným typům, stačí jen vybrat správný podtón a zvolit vhodné doplňky. Tento trend si oblíbila i Karolína Mališová, která béžové legíny doladila bomberem a holínkami ve stejné barvě. Jednoduchá a přitom tak efektní kombinace, v níž můžete vyrazit úplně kamkoliv.

5. Pohrajte si s doplňky

Aneta Chroustová se objevila už v našem přehledu nejlepších letních outfitů. Stejně jako v létě, také v její podzimní módní kreaci hraje prim klobouk. Tentokrát ho sladila se světlým podzimním kabátem, světle modrými džínami s délkou ke kotníkům a bílými teniskami. A výsledek? Model jako dělaný do babího léta. A až se ochladí, stačí jen sáhnout po delších kalhotech.

6. Zahrajte na sexy notu

I když teploty klesají k nule, není nutné se hned zahalovat do velkých péřových bund. Inspirujte se u Denisy a ukažte svou ženskou stránku. Oblečte teplý rolák, minisukni nebo kožené kraťasy a obujte kozačky nad kolena. Vysoké kozačky vám nohy opticky protáhnou (skoro) až do nebe, navíc patří mezi ty nejvíc trendy podzimní boty roku 2021. Pomyslnou třešničkou bude červený kabát. Rozzáříte tak nejen ponuré ulice, ale také tvář vašeho milého, za kterým takto oblečená dorazíte na rande.

7. Svezte se na vlně minimalismu

Nemáte náladu na experimenty? Jak dokazuje i Veronika, ty nejjednodušší outfity jsou někdy nejlepší. Oblečte jednobarevné tričko s kulatým výstřihem, přidejte rovné džíny ke kotníkům a delší sáčko. Jestli jen rychle vyběhnete pro kafe přes ulici, nic víc nepotřebujete. Na sraz s kamarádkami bychom tento podzimní outfit doplnili ještě koženým batohem, do kterého si uložíte mobil a další nezbytnosti.

8. Buďte tak trochu za drsňačku

Pokud někdy dostanete chuť ukázat svou drsnou stránku, sáhněte po černé bundě biker. Pod ní oblečte huňatý svetr a na nohy natáhněte skinny džíny. Vynikající stylovou tečkou budou kotníkové boty do špičky, které mohou být ozdobené cvočky a přezkami. Výhodou tohoto podzimního looku je fakt, že i když obsahuje některé motorkářské prvky, pořád si ho můžete obléct i na méně formální oběd.

9. Zkuste podzimní vesty

I na podzim se objeví dny, kdy teploměry ukazují příjemné teploty okolo 18 °C. Právě v tuto dobu přijde ta pravá chvíle na stylové vesty. Pak už jen záleží na tom, jak moc chcete být extravagantní. Pokud vám nevadí poutat pozornost, omrkněte podzimní outfit Rebeky. Ta béžovou vestu oblékla na krajkové šaty a na nohy obula kotníkové boty biker boot. Až se ochladí, na šaty jednoduše natáhněte hřejivý svetr s dlouhým rukávem.

10. Dejte šanci blejzrům

Hledáte inspiraci na podzimní outfit do školy? Nás tento rok hodně baví blejzry. Podívejte se na Simonu Jurkovičovou, která hnědý blejzr stáhla v pase černým páskem a doplnila ho černými kraťasy. Pokud její outfit budete chtít napodobit skutečně věrně, nesmíte zapomenout na neonovou kabelku Calvin Klein. Jestli patříte mezi zmrzlíky a bývá vám zima na nohy, sukni se nebojte vyměnit za slim džíny. I tato kombinace vypadá skvěle.

Autor článku

Pavla Hejduková

Redaktor

„Jsem Pavla – profesně copywriterka, ve volném čase cestovatelka s vášní pro módu. Mou největší neřestí jsou tenisky. Pravidelně vyrážím na cesty a s sebou si balím zásobu bot, abych je mohla otestovat v různých podmínkách. O ničím nezkreslené zkušenosti a dojmy se pak ráda dělím v recenzích a podrobných článcích. Mimo to se věnuji testování módních e-shopů. Dokážu vám tak poradit, jak poznat bezpečný obchod, kdy máte nárok na vrácení peněz za zboží a kterým e-shopům se raději vyhnout obloukem.“