Met Gala 2020 se kvůli koronaviru ruší. Náhradní termín zatím není známý

Publikace: 16.04.2020

Největší módní událost roku, Met Gala, se kvůli celosvětové pandemii koronaviru v roce 2020 ruší. Za tímto rozhodnutím přitom stojí vedení Metropolitního muzea v New Yorku, které mělo již tradičně akci hostit. 

Co přesně je Met Gala? 

Událost Met Gala znamená v módním světě prakticky to samé jako v tom sportovním Super Bowl. I proto je velká škoda, že se tato akce s největší pravděpodobností v letošním roce neuskuteční. Náhradní termín totiž s ohledem na obavu z šíření nemoci COVID-19 nebyl stanoven. 

Met Gala měl v roce 2020 proběhnout již po dvaasedmdesáté a zároveň se mělo jednat o oslavu 150. výročí založení Metropolitního muzea v New Yorku

Znáte historii Met Gala?

Historicky první Met galavečer se konal již v roce 1948. Stála za ním módní publicistka a zakladatelka newyorského fashion weeku či CFDA, Eleanor Lambert.

V roce 1995 začala Met Gala předsedat šéfredaktorka americké edice Vogue Anna Wintour. Met Gala si kromě kulturního smyslu celé akce klade za cíl také vybrat peníze potřebné pro chod Kostýmního institutu muzea. Pro galavečer je každý rok charakteristické jiné téma, které navazuje na aktuální výstavu v muzeu. 

Pro rok 2020 mělo téma galavečera vycházet z výstavy About Time: Fashion and Duration. Na popisované akci bývají stovky fotografů a jednotlivé róby se poté stávají terčem hodnocení nejrůznějších módních kritiků.

Nezbývá tedy než doufat, že se vše co nejdříve vrátí do zaběhnutých kolejí a my budeme moct této významné události přihlížet. 

Autor článku