Jak vypadat mladší? Přestaňte dělat těchto 18 zásadních chyb

Publikace: 04.06.2022

Módní trendy máte v malíčku, šatník plný stylových kousků, ale když se na sebe podíváte do zrcadla, tak to stále není ono? Připadáte si starší, než ve skutečnosti jste? Zjistěte, jestli neděláte některou z 18 následujících chyb.

1. Nosíte špatnou velikost podprsenky

Podprsenka ve špatné velikosti je nejen nepohodlná, ale může také způsobit hrbení a změnit celkový vzhled vašeho outfitu, což vás rázem udělá starší. To samé se samozřejmě týká kalhotek. Do výběru kvalitního prádla byste proto rozhodně měla investovat dostatek času i financí.

2. Nosíte špatnou velikost oblečení

Stejně jako u podprsenek, i u oblečení platí, že správná velikost a padnoucí střih jsou základ. Mezi největší chyby pak patří snaha zakrýt pár kilo navíc pytlovitým oblečením, které vás udělá ještě starší a silnější. Jestliže vám nepadne konfekce, vyplatí se pořídit si pár kousků oblečení šitého na míru.

3. Nosíte pouze tmavé barvy

Černá je výborný neutrální základ, pokud váš šatník ale obsahuje pouze černé kousky, můžete působit příliš tvrdě. S přibývajícími roky vsaďte raději na přirozenost. Noste odstíny, které se vyskytují v přírodě a jsou blízké vašemu typu.

4. Nosíte příliš mnoho šperků

Nosíte příliš mnoho masivních šperků? Nechystáte-li se zrovna na rockový koncert, uberte a zvolte raději pár jemných doplňků, případně jeden výrazný šperk, který bude ústředním akcentem outfitu.

5. Nenosíte boty na podpatku

Pohodlné boty jsou skvělou volbou zejména na každodenní nošení. Pokud se však chystáte do společnosti, vsaďte na lodičky nebo třeba espadrilky na klínku, které vám dodají mladistvý šmrnc.

6. Lpíte na starém oblečení

Každý z nás má svůj milovaný kousek oblečení, kterého se nechce vzdát. To je samozřejmě v pořádku. Mít ale v šatníku pouze starší kousky, vám dobrou službu neudělá. To, co vám slušelo ve dvaceti, vám ve čtyřiceti už slušet nemusí.

7. Jste otrokem módních trendů

Vždy jste dokázala uhranout okolí svou znalostí nových trendů a nošením módních výstřelků. Možná ale právě nadešel čas, abyste se před každým nákupem zamyslela, zda máte daný kousek s čím kombinovat, jak často ho budete nosit a jestli se vám opravdu líbí, či jde o pouhé pobláznění se nad módní novinkou.

8. Nosíte oblečení nepřiměřené vašemu věku

Rozhodně netvrdíme, že byste se v padesáti letech měla začít oblékat do nevzhledných kousků v nudných barvách. Na druhou stranu je dobré vědět, že mladistvý vzhled opravdu nespočívá v mini sukních. Držte se kvalitních materiálů a dobře padnoucích střihů, které lehce osvěžíte něčím módním, a máte vyhráno.

9. Nosíte květované oblečení fádních barev

Špatně zvolené květované šaty či halenky vám mohou udělat medvědí službu. Stačí, když zvolíte příliš velký vzor nebo fádní barvy. Pro mladistvější vzhled volte raději drobnější vzory a svěží barvy (žlutá, zelená, mint, červená, pudrově růžová), které vás krásně rozzáří.

zdroj: Paige Cody / Unsplash

10. Nosíte dioptrické či sluneční brýle z řetězců

Brýle z řetězců nejenže vypadají lacině, ale také vůbec nesvědčí vašemu zraku. Výsledkem jsou příliš suché oči a pokožka kolem nich, svědění, mžourání a následná rychlejší tvorba vrásek. 

11. Podstupujete zbytečné kosmetické úpravy

Plastické operace a různé další kosmetické zákroky jsou dnes již běžné. Pokud vám pomohou k lepšímu pocitu, nebudeme vám je rozmlouvat. Pamatujte ale, že ne všechny důvody jsou zcela opodstatněné. Necháte-li do sebe píchat botox ve 20, budete za pár let vypadat mnohem starší, než byste si přála.

12. Nehydratujete svoji pokožku

Pokožku je nutné hydratovat zevnitř i zvenčí. Nezapomínejte proto dodržovat pitný režim a používat hydratační krém, budete mít pružnější pokožku a zároveň vám péče o sebe sama zlepší náladu. A ještě jedna poznámka – káva je sice z vody, nadměrná konzumace ale vaší pleti škodí.

13. Umýváte si obličej příliš často

Naše pokožka má svoji vlastní ochrannou bariéru. Časté umývání tuto bariéru ničí a pokožka pak potřebuje více času na regeneraci. Přemíra mytí a používání čisticí kosmetiky, byť sebevíc šetrné a přírodní, tak škodí úplně stejně, jako když se na noc neodlíčíte.

14. Sprchujete se teplou vodou

Můžete si o trendu noření se do kostek ledu myslet cokoliv, faktem však zůstává, že studená voda stahuje póry a zlepšuje prokrvení pokožky. Výsledkem je krásně vypnutá pleť a svěží vzhled. Vyměnit tak alespoň jednou za čas teplou sprchu za studenou vám rozhodně neuškodí.

15. Příliš se opalujete

Všimli jste si někdy, jak krásnou a mladistvou pleť mají asiatky? Jistý díl zásluhy na tom mají geny, další významný díl ale patří ochraně před sluncem. Pro asiatky je samozřejmostí používat krém s ochranným faktorem na denní bázi, nikoli pouze na dovolené. Chrání tak svoji pokožku proti předčasnému stárnutí, vráskám a dalším negativním vlivům slunečních paprsků.

16. Žijete v permanentním stresu

Do práce, z práce, vypravit děti do školy, rychlý oběd nad klávesnicí, úprk domů, chystání večeře… Poznáváte se? Pak zadržte, nadechněte se a naplánujte výlet s rodinou, zajděte na masáž, meditujte, oprašte staré koníčky nebo si zajděte do oblíbené restaurace. Život složený ze samých starostí vám na kráse nepřidá.

17. Trávíte až moc času s telefonem 

Zkoušeli jste se někdy podívat, kolik času strávíte nad displejem mobilního telefonu? Možná byste se sami divili, kolik času jste vyplýtvali na bezmyšlenkovité projíždění Instagramu. Nadměrné množství času stráveného na sociálních sítích může vést až k frustraci a depresím, raději strčte telefon do šuplíku a jděte se projít.

18. Jste pesimističtí a negativní

Na všech výše uvedených 17 rad můžete zapomenout, jestliže nezměníte svůj negativní pohled na svět. Mít špatné dny je normální, vidíte-li ale v životě jen to špatné, je na čase změnit svůj přístup. Projeví se to nejen na vašem vzhledu, ale i na celkové životní spokojenosti.

Autor článku

Lenka Gazdová

Redaktor

„Jsem Lenka, původně prodejce a návrhář kuchyní, nyní již více než pět let copywriter a průvodce na ostrově Langkawi v Malajsii. Během té doby jsem nasbírala nespočet zkušeností s psaním článků z oblasti módy, životního stylu a cestování. Díky tomu dobře vím, jak si vybrat nejlepší cestovní kufr, sportovní batoh, trekové boty nebo třeba outdoorové vybavení. Testováním produktů trávím dlouhé hodiny a o tipy se pak dělím v recenzích, které dnes pomáhají statisícům lidí.“