BrainMax Lauf Protein, nativní syrovátkový protein, 1000 g, VANILKA
999,00 Kč
Přejít do obchodu
další informace
Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru! LAUF PROTEIN! Lauf protein je složen z 50% z nativního koncentrátu a z 50% z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein, který je vhodný pro podporu zdraví a doplnění bílkovin z toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, které pochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10°C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu.Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinemNativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplot získává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny. Studie ukazují, že nativní syrovátkový protein zvyšuje koncentraci aminokyselin v krvi více než běžný syrovátkový protein nebo mléko, což by mohlo zjednodušeně řečeno prodloužit čas pro budování svalů v těle. Nejkvalitnější druh proteinu na trhuNarozdíl od běžné syrovátky je nativní protein získáván přímo z mléka za studena, čímž se násobí jeho stravitelnost a využitelnost bílkovin. Slovo “nativní” se pojí k procesu, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných mléčných výrobků jako to je u běžných proteinů. Způsob šetrného zpracování se projevuje také na aminokyselinovém spektru, kdy nativní syrovátkový protein obsahuje až o 16% více proanabolického leucinu a skoro o 40% více cystinu. V každé odměrce najdete 26 g bílkovin. Nativní protein obsahuje přirozeně velmi pestré spektrum aminokyselin. Každá aminokyselina má v těle svou specifickou funkci, jedna bez druhé, však fungují jen na půl plynu, dohromady jsou proto daleko silnější!
Rozdíl mezi LAUF Protein a Performance ProteinLAUF i Performance protein obsahují nativní protein nejvyšší kvality. Avšak s tím rozdílem, že LAUF obsahuje 100% nativního proteinu v podobě izolátu a koncentrátu v poměru 1:1. Zatímco Performance obsahuje nativní syrovátkový protein z 62% a z 26% kolagen, zároveň je obohacen o kolostrum a kokosový olej. LAUF protein obsahuje bohatší spektrum aminokyselin především proanabolický leucin, neboť obsahuje 100% nativního syrovátkového proteinu. LAUF protein je více zaměřený pro doplňování bílkovin nejen pro sportovní výkon a růst svalů, zatímco Performance má širší využití pro imunitu, střevo, ale i trénink.Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
Lauf Protein | Performance Protein | |
Pro koho je vhodný | Pro profesionální sportovce, fyzicky aktivní muže i ženy a ty, kteří potřebují doplnit bílkoviny. | Pro všechny, kteří potřebují doplnit bílkoviny během dne, posílit imunitu, zdraví střev a kloubů. |
Forma nativní syrovátky | Kombinace nativního syrovátkového koncentrátu a izolátu. | Nativní syrovátkový koncentrát |
Slazeno | Lístky stévie | Lístky stévie |
Původ mléka | Litva | Holandsko |
Bílkoviny | 26 g | 26 g |
Sacharidy v 1 dávce (35 g) | 2,7 g | 1,8 g |
Tuky v 1 dávce (35 g) | 0,5 g | 2,1 g |
Laktóza | Nižší obsah laktózy | Vyšší obsah laktózy |
- Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost a biodostupnost.
- Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- 26 g bílkovin na dávku.
- Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.