Znáte největší trend tohoto léta? Možná už ho máte ve skříni

Publikace: 16.05.2022

Miluje ho Gigi Hadid, Vanessa Hudgens i Blake Lively. O čem je řeč? O oblečení v bohémském stylu. Tahle hravá móda bude bavit i vás! Poradíme, jak hit letošního léta dostat do svého šatníku.

Co je boho styl?

Rozevláté šaty, květinová čelenka ve vlasech, páskové sandály na nohách a výrazné náušnice v uších – pokud se takhle oblékáte běžně, máme pro vás skvělou zprávu. Letos to budete vy, kdo udává módní trendy. 

Bohémský styl oblékání má své kořeny v 60. letech a slavné éře hippies. Nejlépe ho charakterizují 3 slova: uvolněnost, nespoutanost a pohodlí. K boho stylu patří volné střihy, oversized kousky, spousta krajky, třásně, propracované výšivky i květinový potisk všude, kam se podíváte. Hlavním poselstvím je cítit se dokonale žensky a svá. 

Podstatnou roli hraje rovněž návrat k přírodě. U bohémského stylu oblečení je důležité, aby bylo vyrobeno s co největším respektem k životnímu prostředí. Vyznavači boho chic proto kladou důraz na lokální dodavatele materiálů, výrobu přímo v zemi původu i finančně dostatečně ohodnocenou práci švadlenek.

zdroj: Corelens / Canva

Trend č. 1: Boho šaty

Lehké, rozevláté a splývavé mnohdy až na zem – to jsou hlavní znaky boho šatů. V horkých dnech se v nich budete cítit přímo božsky. Kůže se pod nimi nepotí, díky délce si nemusíte dávat pozor při shýbání a volný střih schová i fakt, že jste před chvílí snědla pořádný oběd včetně dezertu. A ještě jednu velkou výhodu boho šaty mají – sluší všem ženám bez ohledu na věk či typ postavy. Pokud byste přesto měla pocit, že zrovna vaší figuře maxi šaty nesvědčí, přepásejte je řemínkem v přírodním stylu.

Trend č. 2: Boho svatební šaty

Plánujete svatbu na pláži či v přírodě? Ve šlehačkových šatech s bohatou spodničkou byste v takovém prostředí působila trochu nepatřičně. Zahrajte si raději na boho vílu a všechny okouzlete v nádherných svatebních šatech v bohémském stylu. Ty připomínají běžné boho šaty, mají ale propracovanější střih. Snad nikdy u nich nechybí krajka, kterou často doplňuje tyl. Oblíbený je také hluboký výstřih do tvaru V na zádech. Vzdušné a jemné boho svatební šaty jsou zárukou toho, že se ve svůj velký den budete cítit stejně výjimečně jako pohodlně.

zdroj: Jessica Rockowitz / Unsplash

Trend č. 3: Boho kalhoty

I když se s boho stylem pojí hlavně šaty a sukně, byla by škoda nedat šanci boho kalhotám. Pohodlné jsou totiž úplně stejně jako jejich rozevláté protějšky. Vyzkoušejte vzdušné kalhoty se širokými nohavicemi a možná už nikdy nebudete chtít oblékat nic jiného. Protože boho kalhoty na sobě často mívají květinový potisk, nejlépe s nimi ladí zcela jednoduché tričko v bílé barvě.

Trend č. 4: Boho šperky

K boho stylu neodmyslitelně patří šperky. Oblíbené jsou visací náušnice, bavlněné šátky s etno výšivkami, boho čelenky do vlasů i nepřeberné množství náramků. Říká se, že čím víc korálků, tím lépe. Nenechte se však svazovat pravidly. Do vlasů si klidně vetkněte živou květinu, do uší dejte boho náušnice z peříček a kolem zápěstí omotejte dlouhý náramek z minerálů. Příliš neřešte barevné kombinace, naopak ukažte svou hravou a nenucenou stránku.

zdroj: Brooke Cagle / Unsplash

Trend č. 5: Boho kabelka

Přemýšlíte, kam schovat mobil a peněženku? Luxusní psaníčko nebude tím pravým ořechovým. K bohémskému stylu oblečení se ideálně hodí slaměné kabelky. Na hlavu navíc nasaďte slamák a dokonalý boho outfit je na světě. Když takhle vyrazíte na plážovou promenádu, zaručeně sklidíte obdivné pohledy. S romantickými maxi šaty krásně ladí také háčkované kabelky či tašky s třásněmi. Tak ať žije nová boho královna!

Autor článku

Pavla Hejduková

Redaktor

„Jsem Pavla – profesně copywriterka, ve volném čase cestovatelka s vášní pro módu. Mou největší neřestí jsou tenisky. Pravidelně vyrážím na cesty a s sebou si balím zásobu bot, abych je mohla otestovat v různých podmínkách. O ničím nezkreslené zkušenosti a dojmy se pak ráda dělím v recenzích a podrobných článcích. Mimo to se věnuji testování módních e-shopů. Dokážu vám tak poradit, jak poznat bezpečný obchod, kdy máte nárok na vrácení peněz za zboží a kterým e-shopům se raději vyhnout obloukem.“