Jak nosit těchto 6 odvážných barev

Publikace: 03.02.2017
Většina můžů dává přednost rezervovaným, nenápadným a konzervativním barvám. Uznáváme, že zkombinovat neutrální barvy jako je černá, bílá, šedá či námořnická modř je snažší, pokud ale nechcete dál splývat s davem, je načase svůj šatník obohatit o sytější a odvážnější odstíny. Podívejte se na 6 nejodvážnějších barev a na tipy, jak je nosit po celý rok.

Růžová

Stále trváte na tom, že růžová je holčičí barva a přesto nejede vlak? Potom vás určitě překvapí skutečnost, že až dokonce 19. století byla v západním světě považována za pánský odstín. Čistě ženskou se stala až ve 20. století, kdy ji marketéři velkých oděvních společností uměle přemístili na dámskou paletu barev. Růžová je navíc skvěle kombinovatelná s ostatními barvami, které už ve svém šatníku pravděpodobně máte - hodí se skvěle k hnědé, béžové, modré, bílé a k tmavým odstínům zelené. Nejuniverzálnějším kouskem v růžové je polokošile, kterou bez problémů sladíte s čímkoliv, od tweedového saka a džínů počínaje, šedými obleky konče.

Zelená

Pro většinu z vás není určitě cizí zelená khaki barva, ale existuje mnoho dalších zelených odstínů, se kterými stojí za to seznámit váš šatník. Bez ohledu na to, který odstín si vyberete, se zelenou vždycky sladíte modrou, bílou a šedou. K tmavším variantám ve vojenském stylu skvěle sedí hnědá a hořčicová. Kromě klasických kousků oblečení lze zelenou najít i v podobě doplňků, jako jsou ponožky a kapesníčky do klopy.

Hnědá

Hnědá nám často připomíná ne příliš pikantní módu 70. let, proto se jí také hodně mužů vyhýbá. Postoj k ní se však za posledních pár let hodně změnil, za což vděčíme hlavně slavným módním navrhářům, kteří ji hojně využívají ve svých kolekcích. Pokud si plánujete nakoupit pár hnědých kousků, pak k nim ještě přidejte nějaké v zemitých tónech, které s hnědou dobře ladí. Jedná se hlavně o oranžovou, zelenou, khaki, hořčicovou a béžovou.

Oranžová

Nečekejte s výraznými barvami až na léto. Oživte oranžovou svůj outfit klidně už teď. Snadno ji přidáte k šedému nebo tmavě modrému obleku v podobě košile, kravaty nebo kapesníčku. Pořiďte si v této barvě svetr nebo klidně i kabát. Samozřejmě, že její zářivá podoba není pro každého. Naštestí je v nabídce kompletní spektrum odstínů od téměř hnědé oranžové pro bledou kůži až po jasné korálové odstíny pro snědší typy pleti.

Fialová

Barva, která byla starověkými Řeky a Římany považována za nejkrásnější a nejluxusnější. Pokud nechcete vypadat jako Batmanův protivník, nepokoušejte se do ní obléci od hlavy až k patě. Pro takové experimenty je až moc nebezpečná. Raději ji doplňte o béžovou, šedou a odstíny modré. Nejjednoduším způsobem je nosit ji pouze jako doplněk. Kravaty a kapesníčky do klopy ve fialové barvě jsou skvělými startovacími kousky. Pro maximální efekt je zkombinujte s obleky v neutrálních barvách.

Autor článku

Modio

Redaktor