Žerzejové šaty

Žerzej je multifunkční a všestranná látka pro každodenní použití. Díky své pletené struktuře je žerzejová pletenina strečová, měkká a prodyšná, takže se perfektně hodí na šaty. Vyberte si ty své ještě dnes.

Náš tip

Styl, který si zamilujete

Žerzejové šaty vypadají skvěle v kombinaci s jemnými květinovými vzory. Nabírání v pase dodá na objemu a vytvoří velice lichotivý efekt sukně.

Výhodou je, že sluší nejen útlým postavám, ale i těm plnoštíhlým, protože krásně tvarují postavu a maskují nedostatky. V chladu můžete přidat i kontrastní punčochy, delší kardigan a baretku v tomtéž odstínu.

Krásné kousky nabízí například značka Bonprix, Gant nebo Karl Lagerfeld.

Co jsou žerzejové šaty a kam je nosit?

Kdo by nemiloval žerzejové šaty? Jsou tak měkké, prodyšné, lichotivé a za žádných okolností se nemačkají. Zkrátka sen každé ženy! Jedná se o druh pleteniny, která se vám nikdy nezapráší, lze tak nosit celoročně a prakticky kamkoliv. Díky její jednoduchosti si můžete dovolit i výraznější detaily. Nádherně vypadají zejména žerzejové šaty s krajkou či transparentními pruhy.

Žerzejové šaty jsou téměř bezúdržbové

Žerzej snese prakticky cokoliv. Skvěle se vám budou kombinovat dlouhé, krátké, červené, černé i vzorované žerzejové šaty. Rozmyslete si však, zda obléknout vlněné, matné či hedvábné, každá struktura má své specifické vlastnosti. Těžší pletenina se hodí na chladnější dny a vrstvení, v létě zase nejlépe poslouží lehká tričkovina. Pozor si dejte také na nevhodnou kvalitu, materiál by mohl zežmolkovatět či ztratit tvar.