Polobotky na klínku

Hledáte obuv k formálnímu oblečení, ve které nebudou vaše nohy trpět? Máte ráda ležérně-sportovní módu, ale zároveň chcete působit elegantně? Odpovědí na obě situace jsou polobotky na klínku!

Náš tip

Sportovní polobotky na klínku využijete k džínám i sukni

Polobotky na klínku nemusí být pouze elegantní, mohou mít také sportovnější vzhled, který můžete nosit pro celou škálu příležitostí.

Polobotky na klínku budou vypadat dobře k džínám, ležérním capri nebo moderním culottes kalhotám, obujete je také k džínové či kožené áčkové sukni nebo kraťasům. Klidně ale můžete i experimentovat a zkusit k nim dlouhé rozevláté maxi šaty či sukně.

Polobotky na klínku: pohodlná alternativa za lodičky

Vyžaduje-li vaše práce reprezentativní oblečení, pravděpodobně často nosíte lodičky. Dlouhé hodiny na jehlách ale nejsou zrovna ideální. Lépe poslouží polobotky na klínku, které se hodí ke kostýmkům a zároveň je lze obout i k neformálním outfitům. Oblíbené jsou univerzální béžové či černé dámské polobotky na klínku, které se hodí ke všemu, nebo naopak lakované červené polobotky, které dodají akcent neutrálnímu oblečení.

Kůže, ekologická kůže a koženka: jaký je rozdíl?

Jak vypadá pravá kůže je poměrně jasné. Jaký je ale rozdíl mezi ekologickou kůží a koženkou? Koupíte-li si dámské polobotky na klínku z eko kůže, dostanete obuv, která je velice podobná kůži pravé, řada laiků rozdíl ani nepozná. Zároveň se boty z eko, nebo také veganské, kůže dobře udržují a jsou prodyšné. Koženka (PU kůže) je naopak tvrdší, méně prodyšná a i při správné péči může rychle popraskat.