Dámské barefoot sandály

Barefoot sandály si dnes můžete vybrat v celé řadě designů. Kromě pěkného vzhledu nabízejí také dostatek prostoru pro prsty a možnost přirozeného pohybu pro chodidla, což má pozitivní vliv na celý pohybový aparát.

Náš tip

Jak změřit velikost nohy pro barefoot sandály?

Aby vám barefoot sandály perfektně sloužily, je třeba vybrat vhodnou velikost. Tu změříte s pomocí tužky a papíru (a nějaké další osoby), nejlépe večer, kdy jsou nohy oteklejší, a to od paty až po špičku palce nebo nejdelší prst.

Při měření stůjte vzpřímeně a s vahou rozloženou rovnoměrně na obou nohách. Jelikož je obvykle každá noha jinak velká, změřte obě.

Pokud už máte jiné barefoot boty, možná víte, že se k naměřenému rozměru přidává také nadměrek. Pro barefoot sandály není ale nadměrek nutný, naopak by vám mohl škodit. Noha vyjíždějící z boty ale také není to pravé ořechové, ideálním kompromisem je tak nadměrek do 5 mm.

Barefoot sandály uleví nohám v parném létě

Barefoot boty jsou šité tak, aby poskytovaly chodidlům maximální volnost, díky čemuž je zachována jejich přirozená funkce podpěry pohybového aparátu, která se v normálních botách vytrácí. Barefoot sandály jsou díky tomu ideální obuví na léto, kdy těsná obuv ke komfortu a zvládání horka rozhodně nepřispívá.

Kožené barefoot sandály můžete nosit i k elegantnímu oblečení

Řada lidí má zažitou představu, že barefoot boty nejsou příliš hezké. To je ale omyl, ostatně stačí si prohlédnout naši nabídku. V té najdete třeba kožené barefoot sandály, které využijete i do města k sukni či jinému elegantnímu oblečení. Oblíbené jsou i barefoot sandály s uzavřenou špičkou, jež se hodí pro formálnější příležitosti, nebo krásné lesklé sandálky, které můžete vzít klidně na večerní koktejl.