Dámská pruhovaná tílka

Pruhovaná tílka v námořnickém stylu sluší každé ženě, a to bez ohledu na věk nebo tvar postavy. Stačí si vzpomenout na ikonickou Coco Chanel nebo Audrey Hepburn v pruhovaném tričku a kalhotách. Základem úspěchu je vybírat proužky podle své postavy. 

Náš tip

S čím nosit pruhovaná tílka?

Pruhované tílko vám nabízí mnoho možností, jak jej kombinovat. Jednoduchý, ale efektní neformální outfit na běžné dny vyskládáte s džínami.

Chcete-li působit elegantněji, volte tenčí proužky, ideálně bílé nebo modré. Na léto můžete pruhovaný top sladit se šortkami s vysokým pasem a celý vzhled okořenit páskem.

Pruhované tílko je módním hitem už pořádně dlouho

Tílko s pruhy si našlo cestu do našich šatníků už dávno a stalo se neohroženou klasikou. Již ve 20. a 30. letech 20. století Chanel proslavil pruhy a v 50. letech se nošení proužků stalo součástí oblékání mladých. Hvězdy jako Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Marlon Brando nebo Paul Newman si pruhovanou módu velmi oblíbily.

Jaké pruhy si vybrat podle postavy?

Správně zvolený pruhovaný top dokáže vylepšit postavu. Kypřejší dámy vyniknou ve svislých pruzích, protože prodlužují a zeštíhlují, štíhlým ženám zase vodorovné pruhy pomohou dotvořit křivky. Výběr barvy má rovněž vliv na výsledný efekt – pestré a zářivé barvy pomohou vykouzlit objem, tmavé zase chytře zamaskují, co je třeba.